– Darowizna

Caritas Diecezji Gliwickiej prowadzi swoją działalność w oparciu o pozyskane środki. Jako Organizacja Pożytku Publicznego nie generuje zysku, a wszytko co pozyska przeznacza na cele statutowe tj. utrzymanie placówek i realną pomoc najbardziej potrzebującym. Caritas korzysta z pomocy Wolontariuszy i z darów materialnych takich jak żywność, odzież,  sprzęt rehabilitacyjny.

Do realizowania pewnych przedsięwzięć konieczne są również środki finansowe. W dużej mierze przeznaczane są one na pomoc ludziom pokrzywdzonym przez los  – ofiarom nawałnic w Polsce, rodzinom syryjskim dotkniętym skutkami wojny.

Będziemy bardzo wdzięczni i z góry dziękujemy jeśli zechcesz wesprzeć finansowo naszą działalność. Najprostszą metodą jest przelew elektroniczny. W tym celu przygotowaliśmy specjalną Skarbonkę Caritas. Możesz do okienka wpisać dowolną kwotę i nacisnąć przycisk „Ofiaruj”. Puszka automatycznie przeniesie Cię do zaufanego systemu płatności elektronicznych DOTPAY, gdzie będziesz mógł z dowolnego banku wykonać przelew.

Istnieje również możliwość wykonania przelewu bezpośrednio z Twojego rachunku. Dane do przelewu:

Caritas Diecezji Gliwickiej

ul. Ziemowita 2