– Poznaj Caritas Diecezji Gliwickiej

Świąt Zmartwychwstania Pańskiego Radosnych i błogosławionych
Na obrazku pokazany jest mały budzik trzymany w ręce

Jesteście gotowi na działanie? Powoli zbliżamy się, do września, kiedy to opublikujemy plan działań na kolejny rok. Przed nami wiele wyzwań, wiele takich działań, które wesprą osoby niepełnosprawne oraz ich rodziny. Nie zapominamy o osobach starszych i chorych. Wprowadzamy nowe rozwiązania pozwalające na lepsze niesienie pomocy. Tej pomocy lokalnej potrzebnej wszystkim bez względu na wiarę czy upodobania polityczne. Pamiętajcie, że Caritas nie jest tylko dla ludzi kościoła. Jest dla wszystkich, którzy tej pomocy potrzebują.

Z orgnizacjami charytatywnymi, niezależnie, czy są to organizacje kościelne, czy normalne NGOsy, jest tak, że są one zasilane pracą ludzi zaangażowanych w temat niesienia pomocy. Jesteśmy bardzo szczęśliwi, ponieważ to grono osób jest coraz większe i dzięki temu już od września będziemy mogli realizować nowe wyzwania. Dla nas są to wielkie sprawy, ale zdajemy sobie sprawę, że to dopiero początek.

Już na początku września dowiecie się wszystkiego na temat planowanych działań. Wszystko pod kryptonimem #PoznajCaritasDiecezjiGliwickiej

Mamy wielką nadzieję, że do nas dołączycie i już zostaniecie.